lunes, 19 de septiembre de 2011

LES VACANCES

La meua familia i jo vam decidir anar de vacances a Castella i Lleó, i més concretament a Sòria.
Allí ens instal.làrem en un camping al costat de un llac que es deia “Playa Pita”. Al costat d'aquest càmping hi havia una xicoteta població anomenada Abéjar i en aquest, i tots el pobles que anava, hi havia un niu de cigonyes al campanar de l'església.
Un altre dia vaig anar a visitar “Los picos de Urbión”, una serra a tres hores caminant de Sòria, va ser un viatge dur però va valdre la pena perquè aquelles vistes eren impresionants, allí també cal dir que naix el riu Duero.
Al dia següent vaig anar a Sòria, la capital, és una ciutat molt bonica i plena de gent, on cal destacar que té moltes esglésies que visitar, per la vesprada anàrem al museu Numantí, on es pot veure com vivia aquesta antiga civilització de l’època romana, també hi ha restes del poble que es troba molt a prop de Sòria.Tambe vaig vore el museu d’Antonio Machado.
Un altre dia anàrem a caminar per la serra i ens endinsàrem en un camí forestal on hi vam vore molts esquelets de cabres i vaques menjats per voltors, ja que les vaques allí són un recurs molt important, per això n'hi ha moltissimes pero tots el llocs, en qualsevol poble se'n podien veure. Mentres caminavem, d’un corral on les vaques dormen en hivern , va eixir un cèrvol. Més tard anàrem a dos poblacions, Salduero i Molinos de Duero, allí cal destacar que no hi ha piscina, es el mateix pantà que l’han arreglat, li han posat escales i el que cal per banyar-se.També hi ha que dir que totes les cases dels pobles estan molt ben construïdes, estan fetes de pedra i totes tenen el seu jardí.
L'últim día vaig anar al “Cañon del rio Lobos”, el primer parc natural fet a Sòria, tu vas caminant per allí fent “La ruta del rio”, es a dir vas recorrent el camí al costat del riu i de vegades per damunt i al final del camí hi ha una cova enorme on vivien els prehistòrics, el sostre estava negre de les fogueres que feien per calfar-se i es diu cova de San Bartolomé, i al costat de la cova hi ha una ermita feta i on vivien molts templers. I per la vesprada, després de dinar anàrem a la población d'Ucero, on hi ha un castell sense restaurar molt gran on hi ha molts nius de voltors que sobrevolen per damunt del teu cap, i prop d'allí també hi havia un jaciment de petjades de dinosaures del juràsic.
Ha sigut un viatge molt interessant i he vist moltes coses que havíem parlat a l'escola i que ara tinc moltes ganes de contar-ho a tots.

Edgar Company Pinillos

No hay comentarios: