lunes, 6 de febrero de 2012

UNES RECEPTES MOLT DOLCES

El dia 2 de febrer de 2012 Alex, Edgar, Xavi, Alejandro i David van anar a la casa de l'àvia de Xavi a fer el: PASTEL GRIEGO DE AÑO NUEVO per a tota la classe.

I els ingredients son:

  • 1,250 kg de farina

  • 1 tassa de mantega

  • 1 ½ tasses de sucre

  • ½ tasses de ametlles

  • 8 ous

  • 6 llimes

  • 2 cullerades de rent de pa

  • 1 culleradeta de sal

  • 1 tassa de llet

Preparació:
  • Batir la llet i diluir en ella el llevat; afegir ½ tassa de farina i remenar fins que s'espesseixi, tapar i reservar en un lloc calent perquè espese; ratllar la pell de les llimes.

  • Posar la resta de la farina en un bol gran i afegir la sal; fondre i abocar la mantega a la farina amb els ous, el sucre i les ratlladures de llimó.

  • Afegeix la massa espesada a aquesta barreja, treballar-la amagant-li la tradicional moneda, deixar que puge.

  • Untar lleugerament amb mantequilla el interior de un motle redó, enfarinar-lo i posar la massa, però sense plenar-la; tapar-ho i deixar que la massa duplique el seu volum.

  • Batir un ou i pintar la massa pelar i llaminar les atmetles i deixar-ho sobre la massa junt amb un poc de sucre; coure durant una hora en el forn precalentant a 180 ºC.

CONSELL PRÀCTIC

Els motles es deuen enmantegar fins que les vores i

després enfarinar-los per a que la massa no

s'agafe a les parets i impedisca que puge per un dels costats.


TARTA DE TRES CHOCOLATES

*Ingredientes:

-Una tableta de chocolate negro para postres (250g)

-Dos tabletas de chocolate con leche (250g)

-Tres tabletas de chocolate blanco (250g)

-600 ml de nata

-600 ml de leche

-3 sobres de cuajada

-Un paquete de galletas tipo maría y un poco de mantequilla.

*Preparación:

Triturad las galletas con la mantequilla troceada.

Vertid la mezcla sobre un molde desmontable, esparcid muy bien por toda su base y meted en el horno unos minutos para que se ponga durita y crujiente.

Poned la leche y la nata a calentar.

Añadid el chocolate negro troceado y cuando este disuelto añadid la cuajada y dejad a fuego suave moviendo sin parar durante 7 minutos, procurando que no hierva.

Volcad la mezcla sobre la base de galleta.

Repetid los pasos 3, 4 y 5 con el chocolate con leche y echadlo por encima al negro, así como el chocolate blanco por encima al chocolate con leche. Dejad que el liquido caiga en cascada sobre una cuchara para que no se haga un agujero sobre la mezcla anterior.

Dejad cuajar y guardad en frío hasta el día siguiente.

1 comentario:

Xavier Tenis dijo...

estava bona la nostra no se si la de andreu estaria bona perque no le prova

Quins postres mes bons fem tots els dinobosquets