viernes, 24 de febrero de 2012

ALMOIXÀVENA I TORTADA TRADICIONAL D'AMETLLES

Ingredients:

200 gr. Aigua

130 gr. farina

100 gr. d'oli

4 ous

Sucre i canyella

Preparació:

-Posar a calfar l'aigua i l'oli.

-Traure del foc i passar-ho a un bol

-Mesclar amb la farina i amassar 1 minut.

-Deixar refredar la massa uns instants

-A continuació afegim els ous un a un i amassar a l'hora

-Posar en una safata de forn un poc d'oli i refregar-ho bé

-A continuació posar-li un poc de farina per damunt

-Finalment, estendre la massa amb cura de no fer-li forats, i posar per damunt prou de sucre i canella.

-Posar al forn precalentat a 180 graus i coure fins que estiga daurada.


Espere que vos agrade i que la feu en les vostres cases.

Javi Gilabert García



TORTADA D'AMETLA

Ingredients:

-12 ous.

-360 g de sucre.

-360 g d'ametla molta.

-1 culleradeta de farina.

-1 culleradeta de canyella.

Elaboració:

-Se separen els rovells de les clares.

-S'alcen les clares a punt de neu, s'afegeix l'ametla.

-A continuació s'afegeix el sucre, després la farina i la canyella i ho remenes tot.

-Ho poses en un motle al forn.

Temps:

* 1 hora a temperatura 180 graus al forn.

Irina i Sheila

No hay comentarios: