lunes, 25 de junio de 2012

EXPOSICIÓ AL PALAU

Ja està quasi tot preparat. Mentre mon pare i jo mesurem els quadres, la meua germana, Irene, acaba de pintar els poquets que li falten.
Ma mare i Riccardo comencen a pensar en la distribució, estem molt afaenats fent els preparatius de la pròxima exposición d’Irene.
Vam carregar tots els quadres: de fusta, de llenç, dibuixos amb pastel i gravats.
Són molt colorits i en general són personatges fent activitats en el seu temps lliure.
El que més m’agrada és un gatet que juga amb una madeixa de llana. És un quadre senzill però simpàtic i graciós, m’agraden els colors geomètrics que té.
L’exposició es farà al Palau, a la Sala d’Actes, la sala és molt gran i per poder omplir-la la meua germana ha hagut de treballar molts mesos.
S’inagura el cinc de maig, a les 12:30 fins el 12 de juliol.
A casa estem molt il·lusionats, contents i nerviosos.
Espere que isca tot molt bé i vos convide a visitar-la.
Alba Fenollar Robles
Anem a l’exposició “Weekend”
Just el primer dia de la Setmana Fantàstica, vam anar els de sisé a vore la exposició “Weekend”, de la meua germana, Irene, Joan va cridar als de l’Ajuntament per a que ens obriren el Palau, perquè els dilluns està tancat, a la fi ens van deixar entrar.
Entràrem a la Sala d’Actes, alguns no havien vist la exposició, i altres sí, allí els meus companys van seure a terra i jo vaig començar a explicar com ho feia la meua germana: ella utilitza acrílic, pintura a base d’aigua, que no es tòxica, com els quadres grans de fusta, i de llenç.
També utilitza tècnica mixta, que és que algunes parts estan fets d’acrílic, altres de llapisseres de color, altres de tinta xina,com un quadre de tres músics tocant, un altre que es una xiqueta amb un par de pardalets en el cabell, que eixe quadre es va inspirar en mi.
També fa quadres amb pastel i ha quadres de plastilina, que primer modela l’escena amb molta de cura, per a què no es queden empremtes en l’escena, s’utilitza uns palillos que es diuen “palillos per a modelar”, després es fan fotos, es passa a l’ordinador es treballa i a la fí s’inprimeix.
Els gravats és un sistema antic d’estampació, que es fa moltes còpies d’una, es fa: primer sobre un matriu, que pot ser de seipolàn o de linòleum, que es buida el matriu amb el dibuix que builgues ambn unes ferramentes que es diuen “gúbies”, després s’agafa un paper es mulla en aigua, després s’eixuga, sobre la matriu es tinta amb pintura amb un rodet, es posa el paper damunt de la matriu i es passa pel tòrcul i finalmente el dibuix passa de la matriu al paper, així es pot fer totes les còpies que vulgues, amb diferents colors.
Quan havia acabat d’explicar em van aplaudir, Alejandro R. em va dir que li agradava un quadre que era un professor amb un llibre i que el seu cabell i les seues celles tenien forma de llibre, i li va cridar l’atenció, després van vore l’exposició, quan acabà Sara L. hem va dir que li va agradar una pedra de dos germanes i també dos quadres més.
Quan vam acabar ens en vam anar, jo estava molt contenta perquè a tots els havia agradat molt l’exposició.




Alba Fenollar Robles 

INAUGURACIÓ SETMANA FANTÀSTICA

No hay comentarios: