martes, 29 de noviembre de 2011

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Tots els anys al cole es celebren eleccions per al Consell Escolar que és l'òrgan de l'escola on estan representats els alumnes, els pares i mares, i els mestres. Per representar els alumnes es poden presentar xiquets/es de 5é i 6é. Els candidats d'enguany eren:


- Edgar Company Pinillos

- Lali Cortés Pascual

- Carla Kadic Pacual

- Mateo Ibáñez Pascual

- Paula Sànchez Ballester


El passat dilluns vam començar a possar cartells publicitaris per tot el corredor del cole, era com una lluita per a vore quin era el més bonic, quines propostes feia cada candidat i quines eren les més interessants i així triar quin candidat seria el millor per als alumnes. Tots els companys volien ajudar als amics que es presentaven i col·laboraven el·laborant cartells i missatges.

El divendres tots els candidats van passar per les classes per explicar les nostres idees o llegir un discurs, que possava tot el que anaven a fer si els votaven. Era un poc complicat elegir quin era el que més ens agradava perquè tots deien coses bones per al cole, i molt xules.

A la fi va arribar el dia que tots esperàvem, el dia de les eleccions, els candidats estaven molt nerviosos, després del pati els mestres ens donaren un sobre on posava els noms dels candidats que es presentaven i havíem de possar una creu en els tres xiquets que volíem. Eixírem al corredor on estava la taula electoral i allí estava de president el més major del cole, Luís Palmer Juan, i els més jóvens del 3r Cicle: els dos bessons Almudena i Sergio Martines Soler, anàrem passant amb el sobre a la mà, donàrem els cognoms i marcaven com que havíem votat i posàvem el sobre a la bústia.

Quan acabàrem les classes pel migdia vam saber els resultats, havien quedat:

-Edgar Company Pinillos 40

-Lali Cortés Pascual 12

-Carla Kadic Pascual 56

-Mateo Ibáñez Pascula 48

-Paula Sánchez Ballester 49

Tot va ser molt divertit, pareixia que foren eleccions de veritat, van quedar en el Consell escolar Carla, Paula i Xavier Vicent (que ja estava de l'any passat). Esperem que facenn coses bones per al cole.


Carla i Sara


EXCURSIÓ AL MARQ

El dia 10 de novembre de 2011 se'n vam anar d'excursió al Marq. Vam eixir a les 9:00h de l'escola.

MARQ

Vam arribar al Marq a les 10:15h.vam entrar a tres sales: Sala de la prehistòria PALEOLÍTIC En eixa epoca els éssers humans eren nómades i dormien en moltes coves, caçaven els animals del seu voltant en eines. NEOLÍTIC vivien en Aldees que estaven formades per cabanes fràgils que costruien prop dels cursos d'aigua.PINTURA DEL NEOLÍTIC Els que pintaven eren els agricultors i pastors. Van pintar cultius, animals domèstics i la terrisseria. EDAT DELS METALLS Fa 4.300 anys va començar l'edat dels Metalls. Aquest periode arribà la Metal.lurgia. Va permetre realitzar els instruments i crear noves eines i utensilis. Els primers poblats van apareixer a zones altesen cases de pedra. Sala dels Ibers Els Ibers vivien en poblats enmurallats, en cases de diverses habitacions alçades amb parets de bloc de fang en forma de rejoles. A l'interior de les cases també treballaven: molien cereals amb molins circulars, teixien en telers verticals. Normalment hi havien llars que eren plataformes de fang per encendre el foc amb el qual escalfar i cuinar. Ja coneixien l'escriptura , i també pescaven si tenien riu o mar a prop. Sala de la cultura Romana (Domus). Per a facilitar les comunicacions per terra es va construir les calçades. Les més importants era la Via Augusta que passava per Elx. (Ilici). A les vies es podien trobar hostals, que els viatgers passaven la nit, descansaven o alimentar-se. També hi havien indicacions. La majoria de les ciutats romanes, igual que Lucentum, estaven molt ben construides i planificades, tenien carrers amb clavegueres, temples, termes, i un fórum que era el centre de la ciutat.

Vam esmorzar en el pati dels Marq i vam anar rumb a la Illeta dels banyets.

LA ILLETA DELS BANYETS

Vam arribar a les 12:00h a la Illeta dels Banyets.Les parts de la Illeta són:prehistoria(avanços i cabanya), Ibers(factoria de comerç) Romans (piscifactoria i termes). La guia de la Illeta ens va comentar tots els avanços que van fer els prehistòrics: cóm van fer les eines per a caçar animals, com van produir l'agricultura i la ramaderia....Ens va explicar que el poblat Iber era una factoria de comerç i allí vivia uns dels més rics i tenia una casa grandíssima. També ens va explicar els vivers de peixos que hi ha en el jaciment. Hi havien unes comportes de plom perforades permitien el pas de l'aigua, però no dels peixos. Acabant el recorretgut de la Illeta hi ha una terma que es igual que la del museu i està formada per sala freda, sala temperada i sala calenta amb banyera. El sòl de les sales temperada i calenta està sostinguda per tot un seguit de columnes, anomenades Hipocaustum. Al acabar de veure la Illeta vam fer un taller de fer en fang un exvot.

PARC EL PALMERAL

A les 14:40 vam arribar al Palmeral d'Alacant, vam dinar, i jugar molt fins les 16:15 que vam eixir rumb a Cocentaina.

ARRIBADA A COCENTAINA

A les 17:00 vam arribar al col.legi.

Va ser un viatge impressionant i vam aprendre molt.


Àlex Segura i Xavier Vicent



miércoles, 16 de noviembre de 2011

CARTA PER A LA MEUA IAIA

Carta per a la meua iaia


Hola iaia, com ja saps estic a Egipte amb els meus amics de l'escola celebrant el fí de curs.

Ja és l'últim fi de curs amb el Bosco així que Joan i Ana han decidit fer aquest viatge per a que el recordem tota la vida.

Dormim dins d'una piràmide reformada, que ara s'utilitza com a hotel per a les escoles, també tots els dies ens despertem a les 6:00 del matí i anem a dormir a les 11:00 per aprofitar el viatge ja que segurament no tornarem.

Tot el que ens explica Joan, ho hem d'anotar en el bloc de notes ja que després ens dirà que fem una crònica.

Sols estarem a Egipte cinc dies, passa tan ràpidament el temps que quasi no se n'adonem.

Ara mateix estem en l'hotel descansant, ja que demà ens hem de despertar a les 6:00, estic supercontenta, ja que demà anem a veure tombes.

Iaia, m'he d'acomiadar ja de tu, ja que demà he de matinar.

Espere veure't promte a Banyeres !

Adéu, Besadetes.

Firmat:


Paula S,B


Paula Sánchez Ballester

sábado, 5 de noviembre de 2011

II FIRA DEL LLIBRE

El dia 31 de novembre de 2011 vam participar en un dels actes de la “II Fira del Llibre” que es celebra dins de la Fira de Cocentaina i vam recitar poemes, tant de Joan com d'altres autors.

Joan ens va comentar el dijous si volíem recitar poemes en una presentació de la Fira del Llibre . Alguns li diguérem que sí de seguida i altres li contestaren que s'ho havien de pensar, estàvem molt il·lusionats. L'acte va tindre lloc davant de l'Ateneu i van assistir molts familiars i amics. Jorge va arribar tard i els seus companys estaven molt nerviosos i preocupats, per si havien de recitar la part d'ell.

L' ordre de poemes va ser el següent:

1.”Epistola” d'Ibn Amira: Halima

2.”Veles e vents” d'Ausiàs March: Carla i Xavi

3.”Balada de la garsa i l'esmerla” de Joan Roís de Corella: Àlex,Paula,Jorge i Raquel

4.”L'arbre vell” de Marc Granell: Raúl S.

5.”21 de setembre” de Joan Jordà: Àlex, Sara i Raquel.

6.”La fira”: Halima i Raúl.

El recital va ser un èxit, estàvem molt precupats per si ens eixia malament perquè el vam assajar poc. Quan vam acabar de recitar els poemes nosaltres, els xiquets, Joan ens va recitar uns poemes “xulíssims”, un era dedicat a la seua germana, mentres l'estava recitant li van saltar unes llàgrimes.

Quan va acabar ens van fer unes fotos, a continuació els pares i moltes persones ens van felicitar i nosaltres estàvem molt contents.

Àlex, Sara G,Paula