martes, 24 de noviembre de 2009

L'espai

Vam anar al Palau a vore una exposició de l'espai.



Son imatges realment espectaculars.

Las 7 maravillas

A un grupo de estudiantes de primaria se les pidió que hicieran una lista sobre las que ellos creían que eran las "7 maravillas del Mundo". A pesar de ciertas diferencias, las siguientes fueron las que más votos recibieron:

1. Las Pirámides de Egipto
2. El Taj Mahal
3. El Gran Cañón de Colorado
4. El Canal de Panamá
5. El Edificio Empire State
6. La Basílica de San Pedro
7. La Gran Muralla China

Mientras contaba los votos la maestra notó que había una niña que no había terminado su lista. Así que le preguntó si estaba teniendo problemas, a lo que la niña respondió:

- Si, un poquito. No puedo terminar de decidirme pues hay muchas.

La maestra entonces le dijo:

- Bueno, léenos lo que tienes hasta ahora y a lo mejor te podemos ayudar.

La niña lo pensó un instante, pero luego leyó:

- Yo pienso que las siete maravillas del mundo son:




En la clase se hizo tal silencio que si se hubiera caído un alfiler se hubiera escuchado.


Las cosas simples que nos rodean, y a las que pocas veces prestamos atención, son sencillamente...

¡¡¡... maravillosas!!!

Las cosas esenciales de la vida no se pueden construir con las manos ni se pueden comprar con dinero.


Fulles de tardor



Al blog d'il.lustracions de la nostra amiga "Sàlvia"

http://bibliocolors.blogspot.com/

hem trobat estes fulles que ens han agradat molt. Son de tardor.
Algú s'anima a dibuixar alguna cosa semblant, a paper?

martes, 17 de noviembre de 2009

L'ocell de la felicitat



Animació lectora basada en el llibre "L'ocell de la felicitat", un conte tibetà de Publicaciones de l'Abadia de Montserrat. És un llibre que tracta del valor de l'amistat, de la capacitat d'esforç i de la felicitat. En el debat que vam tenir a la classe, posterior a la lectura del llibre, després d'haver reflexionat, els nostres alumnes van concloure les següents frases:

Els amics s'han d'estimar i respectar.
Hi ha que ser valent i seguir el camí.
La felicitat ha d'estar oberta per poder compartir-la amb tots.
Les amistats s'han de conservar.
Ser feliç és tindre amics.
Compartir les idees i els pensaments ens fa ser més amables i tranquils.




miércoles, 11 de noviembre de 2009

Una excursió als nostres rius



El passat 28 d'octubre vam fer una excursió al riu Serpis i Penàguila. Vam anar cap al nord-est. Pel camí Mila, una de les nostres mestres ens va explicar com saber on hi havia hagut abans zones amb aigua. Vam continuar fins arribar a una fàbrica que reciclen el paper per fer cartró que es deia “Cartonajes Aitana”. Vam seguir i vam vore un bancal que tenia fessols, tomaques, albergines...i el lloc que servia per regar, la sèquia,, tenia com si fos una tapadora que si obries es regava eixa part, allí trobarem una serp. Dalt estava un altre bancal que tenia magranes i carabasseres. Quan arribarem al riu molts tiraren pedres i vam encontrar un lloc ben fresquet per esmorzar. Ens vam partir en dos grups per vore on s'enjuntaven els dos rius. Porten molta aigua, però poca comparant-la amb altres rius com el Guadiana. En eixa zona hi havia com una illeta de pedres i poca terra. Després vam agafar juncs per fer una barca. Mila va agafar aigua i ens vam adonar que el Penàguila venia més net que el Serpis. Després es vam ficar per un camí i Arnau i Jonatan Martí van trobar una granota, van intentar agarrar-la però no van poder. De tornada a Neus se li va estacar la sabata dins del fang i Nerea es va caure dins. A les dotze ja ho haviem vist tot i vam tornar a l'escola pel mateix lloc. Per la vesprada, Júlia, la mestra de tercer, va vindre a la classe i ens va fer una barca amb els juncs.

Redactors: Alejandro B, Jorge, Mónica i Alejandro R.


martes, 10 de noviembre de 2009

Les Divines



El dia 14 d’octubre alguns companys de 4t feren una competició de balls. Eren dos grups que es deien “las Divinas”, que era el grup de Nerea i l’altre “Divinas 2”, el grup de Carla. També hi havia un jurat que votava.

A les 9 del matí les dues classes i algunes mares baixarem al gimnàs. Mentre Maria, la professora d’educació física, organitzava la música, els participants i el jurat es preparaven per a que tot estiguera perfecte.

Per fí arribà el gran moment!, les ballarines estaven guapísimes i els xics ben moderns. “Les Divines” anaven en una falda de xapes i algunes en un pantaló i un top a joc, però amb diferents colors. “Les Divines 2” anaven en vaqueros o bombatxos i amb un top de leopard i una cinta al cap de la meteixa tela de leopard. Els dos grups anaven descalços.

Van ballar els dos grups molt bé. Susana sols feia que fer fotos. Vestuari i maquillatge va ser molt vistós.

Quan acabaren, el jurat se n’eixí fora per pensar-se qui guanyaria. Mentre totes les “Divines” van repetir l’actuació per a mares, companys i mestres.

Però algú tenia que guanyar i el jurat, després de pensar-ho molt decidirem que guanyara el grup de Carla, “Divines 2”. Finalment el jurat li donà un diploma al grup de Carla, i per al grup de Nerea li vam donar un recordatori per haver participat.

Les mestres i les mares es van quedar al.lucinades per lo bé que haviem treballat en equip.


Redacció de Paula, Neus i Sheila.

lunes, 9 de noviembre de 2009

La Fira 2009

En Cocentaina hi ha una festa que es diu la “Fira de Tots Sants”, en el col.legi hem fet uns cartells anunciadors que ens han quedat molt bé.



Enguany ha començat la fira de Tots Sants 2009 divendres 30 d'octubre, però els dies d'abans inauguraren moltes exposicions, com les que estan en el Palau, també es feren concerts de les dues bandes del poble. El cartell anunciadoroficial l'ha fet Martí Forés que és del poble de Llombai, i el presenten abans, per poder portar-lo a altres pobles.

En la fira es pot comprar de tot. Està dividida en zones: el soc àrab, el mercat medieval, zona d'atraccions, cotxes, maquinària...

En el Raval encontraves pastissos, quadres amb lletres àrabs, pendientes, collars...A les 8h de la nit feien un espectacle que tractava del bé i el mal, dos dimonis lluiten contra el bé. Una de les coses més espectaculars es quan un d'ells baixa des de dalt del campanar.

En el mercat medieval pots encontrar joguets de fusta, pedres, collars...Dins del Palau hi havia jocs de tota classe i si vols enfrontar-te a un cavaller, per 1 euro podies jugar a esquivar ganivets i pedres de goma. Després has de passar per unes cordes i tornar altra volta al principi. També feien teatres a totes les hores. A l'1h. feien un ballet impressionant de dos xiques posessa per un mal somni i des d' eixe moment gaudixes d' un ball molt bonic. Una vegada has arribat al Pla la Font es veu tot ple d'animals: burros, ponis, àguiles... Per 2 euros podies pujar a un gronxador d'un drac gegant o si tenies por podies pujar a un carrussel d' animals de fusta.

I al Passeig podies encontrar camions, tractors, cotxes, la ràdio, gaiatos, cotxes antics ...

A les atraccions hi havia un tren de la bruixa, cotxes de xoc, la casa fantasma, el circus etc. Els “dies dels xiquets” pots gaudir d'elles amb pocs diners.

Ah! i una cosa molt important, el bon temps que ens ha fet!

Text de : Xavi, Carla i Sara Garrido.

Fotos de Sara Garrido





jueves, 5 de noviembre de 2009

Fotos fantàstiques d'animals

Les mestres volem deixar-vos ací al blog este regalet que de segur vos agradarà.
Besadetes.

Mila i Susana.