lunes, 9 de noviembre de 2009

La Fira 2009

En Cocentaina hi ha una festa que es diu la “Fira de Tots Sants”, en el col.legi hem fet uns cartells anunciadors que ens han quedat molt bé.



Enguany ha començat la fira de Tots Sants 2009 divendres 30 d'octubre, però els dies d'abans inauguraren moltes exposicions, com les que estan en el Palau, també es feren concerts de les dues bandes del poble. El cartell anunciadoroficial l'ha fet Martí Forés que és del poble de Llombai, i el presenten abans, per poder portar-lo a altres pobles.

En la fira es pot comprar de tot. Està dividida en zones: el soc àrab, el mercat medieval, zona d'atraccions, cotxes, maquinària...

En el Raval encontraves pastissos, quadres amb lletres àrabs, pendientes, collars...A les 8h de la nit feien un espectacle que tractava del bé i el mal, dos dimonis lluiten contra el bé. Una de les coses més espectaculars es quan un d'ells baixa des de dalt del campanar.

En el mercat medieval pots encontrar joguets de fusta, pedres, collars...Dins del Palau hi havia jocs de tota classe i si vols enfrontar-te a un cavaller, per 1 euro podies jugar a esquivar ganivets i pedres de goma. Després has de passar per unes cordes i tornar altra volta al principi. També feien teatres a totes les hores. A l'1h. feien un ballet impressionant de dos xiques posessa per un mal somni i des d' eixe moment gaudixes d' un ball molt bonic. Una vegada has arribat al Pla la Font es veu tot ple d'animals: burros, ponis, àguiles... Per 2 euros podies pujar a un gronxador d'un drac gegant o si tenies por podies pujar a un carrussel d' animals de fusta.

I al Passeig podies encontrar camions, tractors, cotxes, la ràdio, gaiatos, cotxes antics ...

A les atraccions hi havia un tren de la bruixa, cotxes de xoc, la casa fantasma, el circus etc. Els “dies dels xiquets” pots gaudir d'elles amb pocs diners.

Ah! i una cosa molt important, el bon temps que ens ha fet!

Text de : Xavi, Carla i Sara Garrido.

Fotos de Sara Garrido





No hay comentarios: