jueves, 10 de marzo de 2011

LES ROSQUETES

I per acabar el Carnestoltes: Rosquetes!
El dimarts de Carnaval acabem tots els actes festius menjant les boníssimes rosquetes. Les preparem per equips, cadascú aportem alguns dels ingredients (pa, llet, ous, sucre i canyella) quedem en casa d'algun dels membres i les preparem al migdia per a menjar-se-les a la vesprada.
Enguany ens hem hagut d'organitzar amb més antelació perquè el dilluns era festa local i havíem de vindre a classe pel matí tenint-ho tot preparat. Però ho hem fet tot perfectament i a la vesprada hem vingut tots amb les nostres safates plenes de dolcíssimes rosquetes per a xuclar-se els dits.




NICOLAU BORRÀS

El dia 9 de març vam anar a veure una exposició de Nicolau Borràs al Palau perquè enguany es celebra el IV centenari del cèlebre pintor contestà.

A l'entrar ens va rebre Elisa Doménech que és tècnic de cultura de l'ajuntament i ens va fer de guia. Ens va explicar que el poble, quan Borràs va nàixer en 1530, era molt xicotet i estava emmurallat, també ens va explicar que l'objectiu de Borràs era que els moriscos creieren en la religió cristiana i es convertiren així foren feliços. Va pintar un retaule que està en la comcatedral d' Alacant que té el cel i baix l'infern i en mig un rector fent missa, també un altre del Naixement de Crist. Ell era frare en el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i alli va realitzar moltes pintures.

Elisa ens va ensenyar el quadre que s'anomena San Nicolás de Bari que està en l'església de Santa Maria, un altre que és diu Adoracón de los Pastores, este quadre està restaurat i per aixó no te el mateix color i l'altre s'anomena la Sagrada Família de la Pera, és diu de la pera perque l'àvia del Jesuset li porta dos peres.Vam baixar a la capella de Sant Antoni i el retaule és de madera pintada d'or pur.

Després, quan vam acabar, li vam donar les gràcies i se'n vam anar al col·legi.
A nosaltres ens ha agradat molt l'exposició i esperem que en fem una altra com ésta.

No hay comentarios: