jueves, 31 de marzo de 2011

ELS NANOS

Enguany, el dia dels Nanos ha sigut el 30 de març. Com molts sabem els Nanos és una tradicició contestana que consisteix a plantar unes figures que expressen diferents crítiques sobre la realitat que afecta a les persones. Es planten el tercer dimecres de Quaresma i solen plantar-se pel barri del Raval i des de fa uns anys també a les escoles.
A la nostra escola fa 25 anys que estan plantant-se i cada any ens ho prenem amb més ganes i sempre solem aportar novetats: pel temes tractats i per la manera de representar-ho.
Nosaltres, els alumnes de 5è, hem tractat el tema de la Fira i el de les prohibicions de la llei antitabac i la de circular a més de 110 km/h. Hem estat més d'una setmana fent-los, hem tingut algunes dificultats i hem procurat presentar-los ben fets.
El dimecres estàvem molt il·lusionats perquè ja ho teníem quasi tot fet i vam començat a montar-los (alguns es van quedar a classe encara retocant coses), feia un poc de vent i ens tirava algunes coses que vam haver de reforçar amb bons cordells i pedres. Quan ja ho teníem tot, ens vam fer fotos tots junts molt satisfets.
Quan van començar a vindre xiquets i persones majors a veure'ls els explicàvem què representaven i per què ho havíem fet. Alguns d'ells, com l'alcalde i alguns regidors que l'acompanyaven, ens digueren que els havia agradat i ens felicitaren. Esperem que els qui no els vau veure, mireu les fotos i vos agraden també.



No hay comentarios: