jueves, 27 de mayo de 2010

El dissasbte 15 de maig van ser les “13 Hores Esportives” en Cocentaina. Fa ja 30 anys que se celebren i és una festa molt gran de l’esport infantil. El poliesportiu s’ompli per complet, vé molta gent del poble i forasters. Alguns van a participar i altres van gaudir mirant com competien altres.

Va començar a les 9 del matí. Alguns de nosaltres competiem en voleibol i s’ho vam passar molt be perquè… molts s’enganyavem!!! En canvi a tenis taula Javi, Alba F, Arnau, Edgar… ho feien molt bé. A totes les pistes hi havien partits: básquet, futbol, futbet, voliebol, hoquei, tennis i també pilota valenciana, petanca, escacs, tennis taula…

Al costat del parc van posar uns Castells unflables per a que es divertírem. També hi havia un rocòdrom. . La Creu Roja estava present per si sorgia qualsevol problema i també els júniors van organitzar l’aparcament de cotxes. Teníem un equip participant en futbet, “el Dínamo del Pla la Font” que van jugar molts partits. Entre els taleers hi havia un mediambiental, s’arreplegaven punt i allí es podien canviar per una bombeta de baix consum, una bossa ecològica…Al pavelló, per la vesprada hi van haver moltes actactuacions de patinatge, kàrate, ballets… i allí també teníem les nostres representants, amb uns vestits espectaculars de lluentons i molt acolorits. A la fi vam eixir darrere d’una pancarta per trobar-se tots els participants al pavelló on vam arreplegar una medalla com a record d’aquestes 13 Hores Esportives.







lunes, 24 de mayo de 2010

El Comtat

Fa temps les nostres terres pertanyien als comtes de Corella, per això som “El Comtat”. A la primavera, cada any, en la festa de la Mare de Deu una xiqueta representa a la comtesa. Per dos anys consecutius ha recaigut en una dinobosqueta. L’any passat va ser Carla i enguany Mónica. Dues comteses molt diferents, però les dues estaven guapíssimes.




Al Comtat s’hi troben paratges i pobles molt bonics i amb molt d’encant. En l’escola hem fet una excursió per conèixer-los.








Fotos de Paula, Raúl i Sara.



El dia 6 de maig del 2010 els Dinobosquets vam anar a visistar 3 pobles del Comtat: Planes, Beniarrés i l’Orxa.

Arribant a Planes vam vore de lluny les cases blanques al voltant del castell i l’ermita. Allí ens esperava Carles, un mestre del col·legi “Tirant lo Blanc”. Primer visitàrem tots els cursos i esmorzàrem. Després ens acompanyà a visitar el poble. Vam vore un aqüeducte gòtic, el repartidor d’aigua, un llavador i el Molí del Barranc Fondo. L’aigua ha sigut important sempre i ja des de temps llunyants ha sigut un be molt valorat, i s’utilitzava per a: beure, asear-se, llavar, regar bancals… Vam visitar els voltans del castell i vam entrar a una torre. Més tard, baixàrem una costera anomenada “El carrer de les Revoltes”, ja podeu imaginar per què! I d’allí al Ravalet, antic barri morisco. L’estructura del poble, de carrers estrets i sinuosos, era un mig per defensar-se dels enemics.

A migdia agafàrem l’autobús i se n’anarèm cap a Beniarrés. Passàrem pel pantà i ens impressionà veure el seu tamany, semblava un mar. Ja en el poble visitàrem l’esglesia, l’ermita i el seu campanar.

Per a dinar vam anar a l’Orxa, en el bar del poliesportiu, que es diu “Xop Xop”. Allí ens van atendre molt be, perque encara que cadascun portàvem el nostre menjar, ells ens van preparar unes taules per seure comodament i nosaltres vam fer algunes consumicions. A l’acabar jugàrem un partit de futbol xics i xiques i s’ho vam passar molt be! Després visitàrem el poble, també de carrers estrets. Vam vore l’esglesia i el llavador. Abans d’anar-se’n baixàrem a vore el riu Serpis al seu pas per L’Orxa. Per travesar-lo s’hi havia de saltar les “passeres”, que son unes pedres molt grans, i Nerea quasi cau!

Va ser una excursió molt xula i s’ho vam passar molt be.


viernes, 14 de mayo de 2010

Premi Sambori

Enguany hem tingut la satisfacció de rebre el premi Sambori de l'Alcoià-Comtat, en la seua XXII edició, per un text d'una de les nostres companys: Carla Kadic. El passat 7 de maig va ser la ceremònia i vam anar a Beneixama a arreplegar el trofeu.




Ara ens resta la fasse final, a nivell de tot el Pais Valencià. Molta sort Carla!!!

(Fotos de la nostra fotògrafa oficial Paula Sánchez)

miércoles, 5 de mayo de 2010

Rosquetes

En acabar carnestoltes va ser el dia de "les Rosquetes". Ens vam organitzar per grups i vam anar a casa d'un per poder cuinar-les amb ajuda de les mares. Després se les vam menjar de berenar a l'escola, ho vam passar d'allò més be! Ací ho podeu vore.

martes, 4 de mayo de 2010

Fàbrica de guitarres

Vam visitar la fàbrica de guitarres de Muro. Ens va agradar molt descobrir com fabriquen este instrument. Vam vore tot el procés, des de que arriba la fusta al magatzem fins que la guitarra està totalment acabada.

Cooperativa de l'oli

Vam anar a vore el procés d'extracció de l'oli en la cooperativa agrícola de Cocentaina.


Nanos

Enguany s'hem estrenat fent Nanos a l'escola i no ens han quedat mal del tot... Ací podeu veure-ho vosaltres.