jueves, 5 de febrero de 2009

La Taronja



Escrivim tot allò del que tenim vivències, per això hem dut a l’escola una taronja, per observar-la bé i així poder descriure-la. Ací teniu una mostra del que hem fet. (Mila)

És molt bo menjar fruita, però sobretot la taronja. La millor època per menjar-la és l’hivern, perquè té totes les propietats i ajuda a prevenir els costipats, perquè té vitamina C.

És de color carabassa i de vegades té taques negres perquè el vent remena pedretes i també perquè les branques li peguen a voltes.
La pell és blaneta, rasposa i de vegades té bonyets. Algunes son rodones i altres ovalades. Pesa de 150 a 300 grs.

Per dins la pell fa olor a suc de taronja. És de color blanca. Té un sabor fort i àcid o dolç. Al centre té un eix que és allò que queda de la branca per aguantar-se. Els gallons tenen forma de lluna i la seua pell té com una taranyina i dins de cada galló hi ha milions de bossetes plenes de suc.

La taronja s’utilitza per fer pastissos, gelats, suc… Hi ha moltes classes de taronges com la Navel, Navelina, Clementina…



Genís Pastor

No hay comentarios: