lunes, 27 de febrero de 2012

REDOLINS AMBIENTALS

Il·lustració de Francisco Erreri

Si no vols malgastar,

no haurem de comprar tant.

Paula

Si no estalviem molt,

desfarem el món.

Jorge

Si al món vols ajudar,

no busques amagatalls.

Andreu



Si el planeta vols salvar,

els contenidor has d'utilitzar.

Raul S.

Si la terra vols salvar,

no hauries de gastar tant.

Raquel

Si el món vols salvar,

deixa de malgastar.

Jorge

Si la natura vols cuidar,

no l'hauràs d'embrutar.

Irina

Curem el planeta malalt

per a què es mantiga sa.

Mireya

Tot va a parar als rius

i matem molts éssers vius.

Jorge

Al món no es pot estar,

quin fàstic, està contaminat!

Raul S.

Si a la serra vas

el que dus tornaràs.

Andreu i Mireya

Si vols la terra guapeta,

agafa el drap i neteja.

Raquel

Si embrutem molt

contaminem el món.

Raquel i Irina

Molts es moren de fam,

i tu no et menges el plat...

Jorge

Si vols el planeta net,

no contamines gens.

Jorge i Raquel

Si vols estalviar,

menys hauràs de gastar.

Irina

Si al món volem ajudar,

molts arbres caldrà plantar.

Genís

De pell les jaquetes i abrics,

de la natura són enemics.

Jorge

Parlem molt de reciclar,

però pocs volen ajudar.

Genís

Paula Sánchez Ballester


Reciclar bé

és de ser net.


Si no vols tindre maldecaps

tin tots els treballs ordenats.


Dia a dia

el món recicla.


Si vols ser amic de la natura

del món has de tindre cura.


Cuida bé el món

que ell et cuida molt.


No estigues ahí parat,

la Terra t'està cridant.


Si bé volem respirar

més arbres hem de plantar.


El planeta està cridant "Pau",

i tots l'haurem d'ajudar.


La Terra està asfixiant-se

ajudem-la a alenar.


La Terra està ferida,

corre, tu saps la medicina!


Qui contamina

es juga la vida.


Reciclar tots els dies

donarà moltes alegries.


Si al planeta vols ajudar

la brossa has de reciclar.


Si volem un món net,

hem de cuidar-lo bé.


Si no tens el món net,

no l'embrutes més.


Si vols ajudar-te,

el món has de cuidar.


Cuida bé el bosc:

està quedant-se sol.


Si bé volem respirar

l'aire hem de curar.


Si el món volem ajudar

tots hem de reciclar.


Avui el món està descuidat,

millorem-lo per demà.


Recicla,

ens va la vida!


Millorem per demà,

la terra ho agrairà.

ÀLEX SEGURA MONTAVA

viernes, 24 de febrero de 2012

DIMARTS DE ROSQUETES


Les rosquetes
El dia 21 de febrer de 2012 els Dinobosquets ens vam juntar a última hora de la vesprada per a menjar-nos les rosquetes. Prèviament, en les assemblees formàrem els grups per a fer-les. Pel migdia anàrem cada grup a una casa per a cuinar-les.
Però que bones que estaven!

RECEPTA:
Ingredients:
1. Pa dur
2. Llet
3. Ous
4. Llima
5. Canyella
6. Sucre
7. Oli

Preparació:
1. Tallar el pa a rodanxes.
2. Posar la llet en un bol i un trosset d'escorfa de llima, després mullem el pa amb la llet.
3. A continuació batem els ous i el pa, quan està ja mullat amb la llet, el mullem amb els ous.
4. Després posem la paella al foc amb oli, i les rodanxes ja mullades les posem al foc.
5. Per finalitzar posem el sucre i la canyella i ho mesclem, i a continuació passem les rosquetes per les dues cares.

Esperem que vos agraden.

ALMOIXÀVENA I TORTADA TRADICIONAL D'AMETLLES

Ingredients:

200 gr. Aigua

130 gr. farina

100 gr. d'oli

4 ous

Sucre i canyella

Preparació:

-Posar a calfar l'aigua i l'oli.

-Traure del foc i passar-ho a un bol

-Mesclar amb la farina i amassar 1 minut.

-Deixar refredar la massa uns instants

-A continuació afegim els ous un a un i amassar a l'hora

-Posar en una safata de forn un poc d'oli i refregar-ho bé

-A continuació posar-li un poc de farina per damunt

-Finalment, estendre la massa amb cura de no fer-li forats, i posar per damunt prou de sucre i canella.

-Posar al forn precalentat a 180 graus i coure fins que estiga daurada.


Espere que vos agrade i que la feu en les vostres cases.

Javi Gilabert García



TORTADA D'AMETLA

Ingredients:

-12 ous.

-360 g de sucre.

-360 g d'ametla molta.

-1 culleradeta de farina.

-1 culleradeta de canyella.

Elaboració:

-Se separen els rovells de les clares.

-S'alcen les clares a punt de neu, s'afegeix l'ametla.

-A continuació s'afegeix el sucre, després la farina i la canyella i ho remenes tot.

-Ho poses en un motle al forn.

Temps:

* 1 hora a temperatura 180 graus al forn.

Irina i Sheila

jueves, 23 de febrero de 2012

TARTA DE FRESA. COCA DE XOCOLATE

TARTA DE FRESA
INGREDIENTES:
-2 Paquetes de galletas María ( Hacendado)
-1 Paquete, o 250 g de mantequilla
-1 Tarrina de queso cremoso natural ( Philadelphia)
-2 Vasos de leche
-2 Sobres de gelatina sabor a fresa (Hacendado)
PREPARACIÓN:
-Trituras las galletas con la mantequilla, deja que se mezcle.
-Pon la galleta triturada en un recipiente, lo alisas con una cuchara.
-Añade la leche, el queso Philadelphia y la gelatina a una cacerola, lo pones a fuego y mientras lo vas moviendo hasta que no tenga grumos.
-Finalmente, lo echas en el recipiente por encima de la galleta, dejas que se enfríe y lo pones en la nevera y …
¡A COMER!
Genís Pastor Payà
COCA DE XOCOLATE
Ingredients
·6 ous.
·2 logurts.
·2 mesures (iogurt) d'oli.
·4 mesures (iogurt) de sucre.
·3 mesures (iogurt) farina.
·3 mesures (iogurt) de xocolate.
·2 sobres de llevat.
·Preparació
Primer batixes el ous en un bol, després fiques els dos iogurts, fiques l'oli, després fiques el sucre, fiques la farina, després el xocolate i per últim el llevat. I ho mescles tot fins que el color siga homogeni.
I ho fiques en una safata.
Ho poses al forn a 150º fins que la coca puge.
Jonathan Martí Català




miércoles, 15 de febrero de 2012

CARNAVAL

La gente se disfraza

de brujas o de fantasmas,

de monstruos o de piratas,

de princesas o de hadas.


Todos muy contentos

la fiesta celebramos,

cantamos y bailamos

a todos alegramos.


La fiesta ya ha acabado,

tristes se quedan los vestidos

¿sabes dónde irán?

En el armario quedarán.


Hasta el próximo año,

contentos o tristes

todos juntos decimos :

¡ADIÓS CARNAVAL!

Alba Gallego Moltó

CONSELL ESCOLAR


13/2/12

REUNIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

El dia 13 de febrer, la junta del consell escolar es va reunir per a tractar temes, sobretot dels diners...

Vam comentar que estem prou mal, però que el Bosco eixirà endavant com sempre.

Vam llegir l'acta de la passada reunió, i vam començar a parlar de diners i de les necessitats que tenim a la nostra escola, ja que necessitem comprar molts materials....

Ens van donar una fulla amb tots els comptes del col.legi de l'any passat i de l'altre. Estem pensant fer una altre acte per a protestar l'unificació i les retallades publiques, però no vos podem dir les idees de moment es sorpresa...

Aneu entrant al blog i vos anirem informant...

Carla, Xavi i Paula

lunes, 13 de febrero de 2012

COCA DE XOCOLATE I COCA DE COCO

*Ingredientes

Un yogur natural(la tarrina del yogur sirve de medida para los demás ingredientes)

Una tarrina de aceite de oliva

Dos tarrinas de azúcar

Tres tarrinas de harina

Una tarrina de chocolate en polvo

Media tarrina de leche

3 huevos

Un sobre de levadura

*Preparación

Calentar el horno a 180 grados, a continuación en un recipiente poner el yogur, el aceite y el azúcar, batir bien hasta conseguir una preparación cremosa. Añadir los huevos, uno a uno sin dejar de batir hasta que estén bien incorporados. A continuación añadir la harina, la levadura y el chocolate en polvo y mezclar todo junto, seguidamente la leche y mezclar todo muy bien. Verter el preparado en un molde y al horno aproximadamente 40 minutos.

PAULA I RAÚL SÁNCHEZ BALLESTER

RECETA


BIZCOCHO DE COCO


Tiempo de preparacion:40minutos


INGREDIENTES


-150g de azucar

-150g de harina

-75g de mantequilla

-25g de cacao

-2huevos

-1cucharadita de levadura en polvo

-½ vaso de leche

-mermelada

- coco


PREPARACIÓN

En un bol se balen la mantequilla y el azucar con las barillas hasta hacer una pasta cremosa. Se añaden a continuación los huevos el cacao mezclado con leche y por último se añade la harina mezclada con levadura y se bote todo bien , así saldrá más esponjoso. Se pone la harina y mantequilla en le molde y se vuelca todo en el, se mete en el horno precalentado a unos 170ºC unos 40 minutos. Se com prueba con una ajuga que debe salir limpia. Se deja enfriar y se desmolda. Se puede adornar con mermelada y coco..., etc

Ayyoub Azdimousa i Zakaria Aghoulame

sábado, 11 de febrero de 2012

DIA MUNDIAL DEL CANVI CLIMÀTIC


El error consistió
en creer que la Tierra era nuestra
cuando la verdad de las cosas
es que nosotros somos de la Tierra


La il·lustració és de Saige Roberts

lunes, 6 de febrero de 2012

UNES RECEPTES MOLT DOLCES

El dia 2 de febrer de 2012 Alex, Edgar, Xavi, Alejandro i David van anar a la casa de l'àvia de Xavi a fer el: PASTEL GRIEGO DE AÑO NUEVO per a tota la classe.

I els ingredients son:

  • 1,250 kg de farina

  • 1 tassa de mantega

  • 1 ½ tasses de sucre

  • ½ tasses de ametlles

  • 8 ous

  • 6 llimes

  • 2 cullerades de rent de pa

  • 1 culleradeta de sal

  • 1 tassa de llet

Preparació:
  • Batir la llet i diluir en ella el llevat; afegir ½ tassa de farina i remenar fins que s'espesseixi, tapar i reservar en un lloc calent perquè espese; ratllar la pell de les llimes.

  • Posar la resta de la farina en un bol gran i afegir la sal; fondre i abocar la mantega a la farina amb els ous, el sucre i les ratlladures de llimó.

  • Afegeix la massa espesada a aquesta barreja, treballar-la amagant-li la tradicional moneda, deixar que puge.

  • Untar lleugerament amb mantequilla el interior de un motle redó, enfarinar-lo i posar la massa, però sense plenar-la; tapar-ho i deixar que la massa duplique el seu volum.

  • Batir un ou i pintar la massa pelar i llaminar les atmetles i deixar-ho sobre la massa junt amb un poc de sucre; coure durant una hora en el forn precalentant a 180 ºC.

CONSELL PRÀCTIC

Els motles es deuen enmantegar fins que les vores i

després enfarinar-los per a que la massa no

s'agafe a les parets i impedisca que puge per un dels costats.


TARTA DE TRES CHOCOLATES

*Ingredientes:

-Una tableta de chocolate negro para postres (250g)

-Dos tabletas de chocolate con leche (250g)

-Tres tabletas de chocolate blanco (250g)

-600 ml de nata

-600 ml de leche

-3 sobres de cuajada

-Un paquete de galletas tipo maría y un poco de mantequilla.

*Preparación:

Triturad las galletas con la mantequilla troceada.

Vertid la mezcla sobre un molde desmontable, esparcid muy bien por toda su base y meted en el horno unos minutos para que se ponga durita y crujiente.

Poned la leche y la nata a calentar.

Añadid el chocolate negro troceado y cuando este disuelto añadid la cuajada y dejad a fuego suave moviendo sin parar durante 7 minutos, procurando que no hierva.

Volcad la mezcla sobre la base de galleta.

Repetid los pasos 3, 4 y 5 con el chocolate con leche y echadlo por encima al negro, así como el chocolate blanco por encima al chocolate con leche. Dejad que el liquido caiga en cascada sobre una cuchara para que no se haga un agujero sobre la mezcla anterior.

Dejad cuajar y guardad en frío hasta el día siguiente.

miércoles, 1 de febrero de 2012

TRENCACLOSQUES

Si vols jugar al trencaclosques