jueves, 30 de junio de 2011

ACOMIADAMENT DE MARIA

El pròxim curs Maria ja no estarà entre nosaltres, és per això que aquest matí li hem preparat entre tots una sorpresa. Ha sigut un acomiadament molt emotiu. Maria que sigues molt feliç, ens queda un bon record.

FESTA DE FI DE CURS

Ací vos deixem una mostra del que va ser la festa de fi de curs d'enguany. Bones vacances i a disfrutar.



FESTA DE L'AIGUA

El dia 22 celebràrem la festa de l'aigua, com tots els anys, feia moltíssima calor i teníem moltes ganes de mullar-nos. S'ho passàrem molt bé, com podeu comprovar.

martes, 28 de junio de 2011

VIATGE A VALENCIA

VIATGE A VALENCIA
El dia 21/6/11, les dos classes de 5é vam anar d'excursió de fi de curs a Valencia. Abans de les 8:30, l'hora prevista de l'eixida ja estàvem la majoria esperant molt il·lusionats.
Per fi, a les 8:4o vam eixir i ens vam acomiadar del familiars que havien vingut. Anàvem ja cap a València però quan estàvem pels vivers de Muro, Carlos el conserge de l'escola li va cridar al mòbil d'Enric dient-li que Chayma, que en principi no venia a l'excursió, estava esperant davant de l'escola i en lloc d'anar a les 8:30 va vindre a les 8:45, el conductor va girar l'autobús per anar a per ella, Joan de broma quan va pujar li va dir que ens tenia que convidar a tots a un gelat.
Joan mentre anàvem en l'autobús ens anava preguntant coses sobre el paisatge i si ho sabíem ens posava punts, vam veure moltes coses de les que havíem estudiat a classe: reconéixer les muntanyes, el naixement del riu d'Albaida, la Covalta que és on dormien els vents en la rondalla "El xiquet que va nàixer de peus", el castell de Xàtiva, el Xúquer (que és veu molt xicotet) i per fi vam arribar a Valencia a les 10:20 i vam anar a les Torres dels Serrans on Menjacrús era el capità ferotge en la rondalla ja mencionada.
Després vam intentar passar per davant de les Corts però els policies no ens van deixar perquè eixe dia anaven a proclamar a Camps president de la Generalitat i no volien que ningú els molestara. A les 10:50 vam arribar a la plaça de la Mare de Déu, on hi ha molts coloms i vam esmorzar mentre miràvem els edificis històrics que ens envoltaven. Joan va manar a Raúl i Sara L. que anaren a vore quin número del carrer Cavallers era el Palau de la Generalitat, (perquè ens ho havia preguntat a classe, i és el 2).
Després vam anar a la Capella de la Mare de Deu i a continuació al lloc on es va celebrar la primera misa cristiana per a Jaume I després de la conquista de Valencia i les ruïnes romanes de la plaça de l'Almoina que hi ha al costat.
A les 11:30 vam arribar a la Catedral i vam tindre que pagar per a entrar. Ens van donar a cadascú uns auriculars per a sentir millor les explicacions que ens feia Joan. Vam veure el Calze de Crist, la tomba d'Ausiàs March (Li vam recitar el poema Veles e Vents), el braç esquerre de Sant Vicent Martir, que ens va impressionar molt, el retaule, ...
A les 12:00 vam anar per a pujar al Micalet, però vam tardar prou en pujar ja que hiavia molta gent i el Micalet es molt estret i té més de 200 escalons. Quan vam pujar vam veure unes vistes de Valencia molt xules.
A les 12:45 vam anar a la Plaça Redona aon hiavia una font i moltes tendes. A continuació vam anar al mercat, que és un edifici modernista amb una gran cúpula amb cristalls molt lluminosos i el que més ens va agradar va ser una parada on ens va ensenyar anguiles.
A la 13:15 vam entrar a la Llotja, que és un edifici del s. XV i ha sigut declarat Patrimoni de la Humanitat.
A les 14:00 vam arribar als Vivers que va ser on vam dinar i la majoria ens vam fer un gelat, i vam tindre temps lliure per a jugar i descansar un poc.
A les 16:00 vam arribar a l'Albufera i per visitar-la vam pujar en una barca i estàvem molt emocionanats vam vore ànecs, garses... i al vore'n una Alejandro B., Jorge, Raquel i Paula van recitar el poema de Roís de Corella "La balada de la garsa i l'esmerla". A les 17:20 vam deixar la barca i vam entrar a una barraca, per dins era molt bonica però molt xicoteta, estava formada per una cuina junt amb un comedor, dos habitacions, un pati i en la planta de de dalt una despensa per aguardar aliments...
I, com ha havíem arribat a l'últim lloc a visitar, a les 17:45 vam eixir cap a Cocentaina i, finalment, a les 19:00 vam arribar al cole tots molt contents i cansats però ha valgut la pena per que ens ho vam passar molt bé.

Paula Sánchez Ballester



Paula Sánchez Ballester


lunes, 6 de junio de 2011

XXXIII PREMIS BALDIRI REIXAC 2010/2011

El rap de la trobada ha rebut el premi Baldiri Reixac 2010/2011 en la categoria diversos nivells.
Els col·legis Sant Joan Bosco, Real Blanc, Sant Francesc d'Asís i l'institut Pare Arques de Cocentaina reberen ahir de la mà del President de Catalunya aquest prestijós guardó.

TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ 2011

TEATRE EN VALENCIÀ A COCENTAINA

El passat divendres 3 de juny a les 22:00 hores, es va representar l'obra de teatre "que vos firen moltes coses" de Sergi Soler, al Teular. Alguns de nosaltres vam participar junt a alguns alumnes de 6é. Vam estar molt de temps assajant. També participaren alumnes del Convent i del Real Blanc. Nerea feia de comtessa, David de comte, Carla i Mireya de visitants, Neus i Sara de beates...i jo de Mossén Baltassar.
L'obra tractava de la fira i d'Enric Valor. Ens va quedar molt bé i la gent es va riure molt.

Raúl Sánchez Ballester