martes, 31 de marzo de 2009

Nanos 2009



Visitar els carrers del nostre poble és un plaer i quan arriba la festa dels Nanos li toca al Raval. Carrers estrets, tortuosos, cases blanques, silencis i oblits.
En la Fira i en els Nanos gaudim d'un espai que ens transporta a uns altres temps plens d'història.
Tos costeres i corbes que ens conviden a córrer i a amagar-se, olors que ens acompanyen... i de tant en tant les nostres rialles els omplen d'alegria. I allí, darrere la porta, gent major que de vegades ens obri sa casa i que no vol deixar tot sols el Raval.

Mila

jueves, 5 de marzo de 2009

miércoles, 4 de marzo de 2009

La Petita salvatge


El passat 27 de febrer va vindre a la classe la nostra amiga Mª Dolors, la bibliotecaria de Cocentaina. L'haviem convidada per a que assistira a l'animació lectora de "La Petita Salvatge". El conte tracta d'una xiqueta i un gos que vivien tots sols a la muntanya i de com van fer dos amics més: una óssa i el seu cadell. En eixe moment vam gaudir d'una música suau i d'unes imatges projectades en una pantalla gran mentre escoltavem la lectura del conte, així conseguirem una màgia especial. A l'acabar vam fer un col.loqui.

Després de comentar el que més ens havia agradat vam concloure que hi ha que deixar que algú més entre en la teua vida. A continuació li regalarem una targeta que contenia algunes de les imatges de "La Petita Salvatge" per a que tingués un record. També li vam recitar poemes fets per nosaltres: "El camello viajero", "Perezosa Bengal", "El cocodrilo Pillo" i per acabar, tots junts li cantarem el nostre "Rap de Cocentaina".

Mª Dolors es va sentir molt entusiasmada i satisfeta. Ens va dir que si tornavem a fer una altra animació lectora, estaria molt contenta d'assistir i en el seu "Blog de Poesia infantil i juvenil" va penjar els nostres poemes i a més a més un comentari molt entranyable, felicitant-nos i animant-nos a continuar així.


Els Dinobosquets


lunes, 2 de marzo de 2009

Traviesa naranja

Una canción tradicional de cuerda nos ha inspirado el siguiente poema:


La naranja se pasea
de la mesa al comedor
y mientras tira los vasos
a todos pide perdón.
Traviesa naranja
pelota saltarina
¡mira que eres juguetona,
tú y tu amiga Clementina!

La naranja se pasea
de la plancha al camisón,
se tropieza con el cable,
se quema con el vapor.
Traviesa naranja,
naranja alicantina,
¡mira que eres revoltosa
aunque seas chiquitina!

La naranja se pasea
de la puerta al ascensor
y cuando sale a la calle
se cae al contenedor.
Traviesa naranja
sucia andarina
te metiste en la basura
y ahora hueles a sardina.

¡Ay naranja, naranjita,
vete con mucho cuidado
que si te pilla Manolo
te va a comer de un bocado!
Autor: els Dinobosquets